23 juli 2021

Kreeg u een papieren coronapaspoort?

Het zou zo simpel zijn. Je belt een nummer en je krijgt je coronapaspoort thuisgestuurd. Heel handig voor senioren die geen moderne smartphone of computer hebben. Maar werkt het wel? Geef het aan ons door!

ANBO heeft er hard voor gelobbyd. Er moest ook een papieren versie van het digitale coronapaspoort komen. Zo’n paspoort heb je bijvoorbeeld nodig om in ons land een evenement te bezoeken of in het buitenland op vakantie te gaan.

Niet iedereen heeft een smartphone waarop je met een ‘QR-code’ kan laten zien dat je twee keer gevaccineerd bent. Of een computer waarmee je zo’n code kunt uitprinten. Het gebeurt in onze samenleving steeds vaker dat mensen zonder recente smartphone of computer buiten de boot vallen.

Onze lobby heeft succes gehad. Sinds begin juli kunnen mensen een papieren versie aanvragen. Je belt de Covid-19-crisislijn op 0800-1351 en je krijgt je QR-code thuisgestuurd. Maar nu ontvangen we reacties van leden die dit telefoonnummer bellen en te horen krijgen dat zoiets helemaal niet kan.

Een woordvoerder van minister Hugo de Jonge meldt ons nu dat het wel degelijk zou kunnen. Vervolgens hebben we gevraagd of hij alle mensen bij de crisislijn nogmaals wil informeren hoe zij moeten handelen als iemand om een papieren coronapaspoort vraagt.

Heeft u ook ervaren dat u géén papieren coronapaspoort kreeg toen u dit nummer belde? Dan horen we dat graag. Dan kunnen wij zo nodig verder actievoeren. U kunt ons mailen via ledenservice@anbo.nl.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

anbo-bewijs-vaccinatie-corona.jpg