7 februari 2020

Kosteloos papieren bankafschrift ontvangen? Dat kan bij ABN AMRO

ANBO vindt het belangrijk dat mensen inzicht hebben en houden in hun financiële situatie. Daarom zijn we blij dat ABN AMRO gehoor geeft aan onze oproep dat ouderen kosteloos papieren afschriften blijven ontvangen. Wij roepen andere banken op om hetzelfde aanbod te doen.

Niet iedereen digitaal vaardig

ANBO is lid van de Werkgroep Toegankelijkheid en Bereikbaarheid (MOB). Deze werkgroep heeft banken erop aangesproken om hun maatschappelijke verantwoording te nemen. Want het is belangrijk dat mensen inzicht hebben in hun geldzaken. En omdat een deel van de ouderen digitaal niet zo vaardig is, is het belangrijk dat die groep kosteloos zijn bankafschriften op papier kan ontvangen. Betalen voor papieren afschriften zou immers een belemmering kunnen betekenen voor deze groep. ABN AMRO heeft dit voorstel omarmd en dat betekent dat klanten die voor 1 januari 1945 zijn geboren vanaf 1 april 2020 papieren afschriften en andere papieren producten (zoals overschrijfformulieren, acceptgiro’s en enveloppen) kunnen ontvangen.

Vrijblijvend aanbod

Alle mensen die dit betreft, zijn inmiddels door ABN AMRO geïnformeerd. Het aanbod is niet verplicht (u kunt ook internetbankieren, als u dat wilt) en geldt ook bij een en/of rekening waarvan één van de rekeninghouders vóór 1 januari 1945 is geboren.

Andere banken volgen?

ANBO roept andere banken op om dit goede voorbeeld te volgen.

logo's banken