15 december 2017

Kop koffie… én een beetje hulp bij bureaucratie en ander ongemak

Délifrance en ANBO slaan de handen ineen. Onder het genot van een kop koffie bij Délifrance, wijst ANBO bezoekers de weg door het woud aan wet en regelgeving. Waar nodig worden afspraken gemaakt voor een huisbezoek of een telefonisch overleg. Op die manier maken beide organisaties het leven net iets zorgelozer en creëren zij ontmoeting tussen senioren. De eerste twee koffie-uurtjes staan in het teken van de zorgverzekering.

Kijk alvast voor voordeel op anbo.nl/zorg

Loop even binnen!

15 december, Zeist: 9:00 en 10:00, aan de Hogeweg 11-13;

21 december, Breda: 9:00 en 10:00, in de Woonboulevard Breda XXL, Kruisvoort 20. 

Op tournee

De komende weken organiseren Délifrance en ANBO twee bijeenkomsten: in Zeist (15 december) en in Breda (22 december). In 2018 gaan we met Délifrance ‘op tournee’ met een speciaal koffie-uurtje waar zorgverzekeringsexperts, adviseurs en goed opgeleide vrijwilligers mensen op weg helpen.

Voorkomende onderwerpen zijn langer zelfstandig wonen, zorgen voor een naaste, huishoudelijke hulp en contact met de gemeente, zorg thuis en de financiering daarvan. ANBO heeft vrijwilligers opgeleid die vervolgens thuis kunnen helpen met de Belastingaangifte, de administratie, het veiliger maken van de woning, bij het omgaan met rouw en eenzaamheid en het activeren van het netwerk.

Burgers moeten meer zelf doen

De overheid trekt zich terug en burgers krijgen steeds meer verantwoordelijkheden. Denk aan het regelen van huishoudelijke hulp en zorg, voor jezelf of een naaste. Of het aanpassen van de woning zodat er veilig en comfortabel gewoond kan worden. Maar denk ook aan de belastingaangifte, pensioen, de AOW en de communicatie met allerlei instanties. Tel de enorme hoeveelheid informatie daarbij op, en het is niet ondenkbaar dat burgers de weg kwijt raken.

Wees welkom! 

“Mensen moeten steeds meer zélf regelen. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar je moet wel de weg weten. Met Délifrance bieden we alle informatie in een warme, gezellige omgeving. Om elkaar te ontmoeten, maar ook om problemen op te lossen en vragen te beantwoorden. De koffie-uurtjes zijn voor iedereen toegankelijk”, zegt ANBO-bestuurder Liane den Haan.

"Wij zien er naar uit om onze vaste gasten, ANBO leden en introducees te verwelkomen op de koffie uurtjes in onze vestigingen in Zeist en Breda. Waar de deelnemers onder het genot van een lekker kopje koffie en zoete lekkernij op een gemoedelijke manier de informatie tot zich kunnen nemen”, aldus Marketing Manager Franchise Martine Nigten.

Naar overzicht
Gezondheid