29 april 2016

Klijnsma na Pensioenspreekuur: 'Ik snap uw zorgen'

“Daarom gaan we in augustus heel nauwgezet kijken hoe de koopkracht van ouderen er voor volgend jaar uitziet. Ik ga voor evenwicht!", zei staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW) geruststellend tegen verschillende bellers van het Pensioenspreekuur bij ANBO in Woerden vanochtend.

Kabinet kijkt in september naar koopkracht

“Het is goed om uit de eerste hand te horen waar gepensioneerden zich zorgen over maken, met welke vragen zij zitten en daarom neem ik vandaag de ANBO-telefoon op", aldus Klijnsma. “Mensen zijn door alle berichtgeving rondom de financiële situatie van hun pensioenfondsen bezorgd over de aanvullende pensioenen. Ik snap dat heel goed.”

Pensioenonrust is groot

Klijnsma legde vandaag een uur lang haar oor te luisteren bij de Raadslijn van ANBO. De seniorenorganisatie krijgt dagelijks telefoon van mensen die zich zorgen maken over hun pensioen; het niet indexeren en mogelijk korten van hun pensioen. Met name gepensioneerden met hoge zorgkosten of gepensioneerden met een middeninkomen die niet in aanmerking komen voor bijvoorbeeld huur- of zorgtoeslag, hebben het moeilijk. 

Financiële rek is eruit

Directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO: “Wij zijn blij dat staatssecretaris Klijnsma de moeite heeft genomen om Pensioenspreekuur bij ons te houden. Gepensioneerden maken zich terecht zorgen. Wij vragen hier aandacht voor. Het kabinet moet met oplossingen komen. De financiële rek is er na acht jaar uit.”

Inkomen