29 januari 2021

Kijk goed naar uw aflossingsvrije hypotheek

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt vast dat een behoorlijk aantal huishoudens in de problemen komt aan het einde van de looptijd van de aflossingsvrije hypotheken. De meeste hypotheken met deze vorm lopen rond 2035 af.

Als er ooit een verkeerde naam is gekozen, is dat wel de aflossingsvrije hypotheek. Want er zijn nog steeds mensen die denken dat je die inderdaad nooit hoeft af te lossen.

Net zoals alle hypotheken moet je ook de aflossingsvrije hypotheek aan het einde van de looptijd aflossen. Voor een deel van de mensen geldt dat zij dan een nieuwe hypotheek kunnen afsluiten. Maar voor een deel ook niet, bijvoorbeeld om het pensioeninkomen niet voldoende is.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is niet zo heel lang geleden begonnen met de campagne Aflossingsblij. ANBO heeft daarbij ook meegedacht. Deze campagne heeft veel mensen bewust gemaakt om maatregelen te nemen voor de toekomst.

Het bericht van de AFM is een goede herinnering voor mensen om nog eens goed naar hun aflossingsvrije hypotheek te kijken. Lang niet voor iedereen is er een probleem. Maar het is goed om op tijd naar je hypotheek te kijken. Als maatregelen nodig zijn, ben je nu niet te laat. We raden mensen dan ook aan om hiervoor contact op te nemen met hun hypotheekadviseur.

Naar overzicht
anbo-wonen-hypotheek-10
Inkomen