04 december 2013

Kies korting, kies het ANBO-Zorgcollectief

December is niet alleen de maand van Sinterklaas en Kerst, maar ook de maand om u aan te sluiten bij het zorgcollectief van ANBO. Deze maand vindt u in ANBO Magazine en op onze website de Zorgkrant. Dat is een special over zorgverzekeringen en alle mogelijkheden en voordelen dat ons collectief biedt. Directeur Liane den Haan: “De maandelijkse zorgpremies zijn een forse aanslag op uw portemonnee. Daar valt flink op te besparen, want ANBO, dé belangenbehartiger voor senioren, heeft kortingsafspraken met maar liefst zeventien zorgverzekeraars. Dat kan u al gauw honderd euro per persoon per jaar schelen.”

Voordeel
De korting geldt ook voor inwonende partners en thuiswonende kinderen. Ook zij kunnen gebruik maken van het ANBO Zorgverzekeringscollectief. “De kortingen kunnen oplopen tot 10 procent op de basisverzekering en voor de aanvullende verzekering tot 17,5 procent. U kunt als deelnemer gewoon blijven zitten bij dezelfde zorgverzekeraar en het zelfde verzekeringspakket houden. Het is zonde dat mensen geld laten liggen. Veertig procent van de senioren is nog niet aangesloten bij een collectief. Dat betekent dat van de 5,6 miljoen 50-plussers in Nederland er twee miljoen geld laten liggen,” aldus Den Haan.

Kies bewust
Dit jaar hebben de meeste zorgverzekeraars de premies voor de basisverzekering verlaagd. Daarentegen zijn de aanvullende verzekeringen voor 2014 juist weer stukken duurder geworden terwijl de pakketten zijn versoberd. “Er valt dit jaar meer te kiezen dan ooit,” zegt Den Haan. “De prijzen voor de goedkoopste en de duurste zorgverzekering lopen ontzettend uiteen. Dit scheelt soms honderden euro’s per jaar. Een tip: let daarbij niet ALLEEN op de prijs, maar OOK op de kleine lettertjes. Een goedkope polis biedt vaak niets extra’s en heeft vaak een hoog eigen risico. Een duurdere verzekering kan bijvoorbeeld alle denkbare handelingen dekken. Kies daarom de verzekering die het beste bij u past.” 

Zorgkrant
U kunt nog tot 31 januari 2014 overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Uw oude verzekering moet voor 31 december 2013 opgezegd zijn. Een overzicht van alle zorgverzekeraars die meedoen met het ANBO-zorgcollectief vindt u in de Zorgkrant. Heeft u vragen over ons collectief en/of de verzekeringen, bel dan met de ANBO/SUCSEZ zorgadvieslijn: 0182- 30 45 00.   

Gezondheid