4 april 2023

Kamer houdt STAP-budget voor AOW’ers tegen

De Seniorencoalitie blijft proberen om de STAP-regeling opengesteld te krijgen voor werkende AOW’ers. Het uitsluiten van AOW’ers die nog werken is pure leeftijdsdiscriminatie. De Tweede Kamer heeft vandaag tegen een motie gestemd om de STAP-regeling te verbreden, tot grote onvrede van de seniorenorganisaties.

Vóór het debat in de Kamer had minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zich al tegen de motie uitgesproken. Volgens de minister is het STAP-budget bedoeld voor mensen met een band met de arbeidsmarkt. AOW’ers hebben die band niet, stelt ze. Dat vinden ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM onbegrijpelijk. AOW’ers met een baan hebben net zo goed een band met de arbeidsmarkt als anderen.

Vreemd argument

Daarnaast zegt de minister dat het lastig is om te toetsen of AOW’ers het geld uit het STAP-budget wel gebruiken waar het voor bedoeld is. Dat is vreemd, want dat argument geldt net zo goed voor andere leeftijdsgroepen.

ANBO en de andere organisaties van de Seniorencoalitie hebben de Kamer vorige week een brief gestuurd over dit onderwerp. De Boer Burger Beweging (BBB) diende vervolgens een motie in om de STAP-regeling ook voor werkende AOW’ers open te stellen. Die motie is helaas verworpen.

Maar daarmee eindigt de strijd van de Seniorencoalitie niet. Eind mei is er opnieuw een debat in de Tweede Kamer waar het STAP-budget op de agenda staat. Dat biedt een nieuwe kans voor een motie.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Kamer houdt STAP-budget voor AOW’ers tegen