27 maart 2016

Kabinet kijkt naar koopkrachtverlies gepensioneerden

Het kabinet komt gepensioneerden tegemoet als zij er volgend jaar in koopkracht op achteruit gaan omdat de pensioenfondsen moeten korten. Dat blijkt uit wat minister Dijsselbloem van Financiën vandaag zei in het tv-programma Buitenhof. ANBO regeert naar het ANP met de opmerking: "Wij hopen wel dat de minister met iets concreets komt en geen platgetreden paden betreedt met 'kijken naar koopkrachtherstel in augustus'.” 

Er zijn meer meeteenheden nodig

“Het is door de cijfers van het CPB al lang bekend dat er reparatie nodig is voor 2017, omdat gepensioneerden weer koopkracht inleveren in vergelijking met werkenden. Bovendien moeten niet de mediaan en de gemiddelde koopkrachtplaatjes voor gepensioneerden leidend zijn. Er zijn meer meeteenheden nodig om de werkelijkheid goed weer te geven", aldus Liane den Haan, directeur- bestuurder van ANBO. 

Aan knoppen draaien

Dijsselbloem zei bij Buitenhof, dat het kabinet in augustus naar de koopkracht kijkt. Bij uitschieters of onevenwichtigheden “gaan we meestal wel repareren. Bijna elk jaar wordt er wel aan de knoppen gedraaid om te zorgen dat het gelijkmatiger wordt." 

Naar overzicht
Inkomen