7 november 2022

Joop Schermer en Corine van Dun zijn Mr. en Mrs. Senior Pride

Op de Nationale Roze Ouderendag op zondag 6 november zijn Joop Schermer uit Heiloo en Corine van Dun uit Utrecht uitgeroepen tot Mr. en Mrs. Senior Pride 2022. Ze kregen de onderscheiding op een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam.

De verkiezing is een initiatief van Stichting Roze 50+, waarin ANBO en COC Nederland samenwerken. De onderscheiding gaat naar mensen die veel betekenen of hebben betekend voor lhbti+-personen in het algemeen en lhbti+-senioren in het bijzonder.

Gedreven vrijwilliger

Joop Schermer (69) zet zich al jaren in voor acceptatie van lhbti+’ers en is ambassadeur van Roze 50+. Hij geeft voorlichting en advies aan zorg- en welzijnsinstellingen, bekleedt diverse bestuursfuncties en is een waardevolle, gedreven vrijwilliger. De onderscheiding kwam voor hem als een verrassing. “Ik ben dan wel bijna 70 jaar, maar ik dacht ergens dat ik nog te jong was voor deze titel”, zegt hij tegen het Noordhollands Dagblad.

Transgenderwet

Corine van Dun (ook 69) mag zich een jaar lang Mrs. Senior Pride noemen. De Utrechtse is rolmodel voor veel transgender-personen. Ze heeft jaren gestreden voor een meer toegankelijke transgenderwet, waardoor er niet langer allerlei medische ingrepen verplicht zijn om het geslacht op officiële documenten te kunnen veranderen.

Het was de achtste keer dat de onderscheiding werd uitgereikt. De voorzitter van Stichting Roze 50+, Tanja Ineke, roemt het werk van de vrijwilligers: “Het belang van het werk van Roze 50+ voor lhbti+-senioren uit zich misschien nog wel het meest in de tomeloze inzet van onze vrijwilligers. Ik ben dan ook bijzonder trots op Joop Schermer en Corine van Dun. Zij zetten zich al jaren belangeloos in voor anderen!”

Lees hieronder het verhaal in het Noordhollands Dagblad.

Artikel Noordhollands Dagblad

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Joop Schermer en Corine van Dun zijn Mr. en Mrs. Senior Pride
Bron: Foto: Marjon van der Vegte