18 december 2017

John de Wolf blijft zich inzetten voor oudere werknemer, vanaf 1 januari namens ANBO

Een echte ambassadeur ben je niet voor even, maar voor het leven: John de Wolf blijft zich inzetten voor de belangen van seniore werknemers. ANBO biedt John de Wolf de mogelijkheid om door te gaan met zijn strijd voor goede en juiste beeldvorming en eerlijke kansen voor 'oudere' werknemers. De oud-Feyenoord-speler, oud-international en huidige trainer van FC Spakenburg heeft op Facebook meer dan 50.000 volgers, een bewijs dat zijn inzet voor oudere werknemers wordt gehoord.

"Ik ben erg blij dat ANBO mij de mogelijkheden en het podium geeft om mij in te blijven zetten voor de 50plus-doelgroep", zo zegt De Wolf. "Meer dan de helft van Nederland is inmiddels 50-plus. Ook op de werkvloer. Deze grote groep doet er toe en heeft veel te bieden. Daar moeten we als samenleving ons voordeel mee doen. Daar hebben jong én oud profijt van."

Veel te hoog

ANBO-directeur Liane den Haan: "John heeft niet alleen een bijdrage geleverd aan het imago van deze groep 'ouderen'. Hij heeft er ook voor gezorgd dat mensen zich zekerder voelen en beseffen dat ze meetellen. Dat ze zich gezien en gehoord voelen. Johns contract bij het het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid loopt af. Hoewel het ministerie blijft werken aan het terugdringen van de werkloosheid ook onder deze doelgroep, gaat ANBO graag met John de Wolf verder. Hij heeft al veel voor elkaar gekregen, maar er is nog genoeg te doen. Want de werkloosheid onder ouderen is nog veel te hoog."

Wat is oud?

John de Wolf gaat door met zijn strijd voor de 'oudere werknemer', zegt Den Haan. "Daarbij richten wij ons zowel op de werknemers als op de werkgevers. Iedereen verdient een eerlijke kans, zonder vooroordelen, en op grond van wat iemand echt te bieden heeft. John de Wolf heeft de afgelopen jaren bewezen dat daar mooie verrassingen tussen zaten. Jong of oud, iedereen verdient een eerlijke kans." De Wolf vult aan: "En ik zet me natuurlijk in voor meer dan 010. Iedere oudere die een baan zoekt, wil ik helpen. Ook buiten Rotterdam. En wat is oud? Mensen willen meedoen. Dát is wat telt. Daar zet ik me graag voor in."

Breed programma

De Wolf zet zich vanaf nu namens ANBO in voor de belangen van oudere werknemers. ANBO neemt het dienstverband van John de Wolf over van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en gaat samen met De Wolf een breed programma uitvoeren. "Ik heb heel veel vertrouwen in zijn aanpak", zegt ANBO-bestuurder Den Haan. "John de Wolf spreekt mensen aan en krijgt ze in beweging. Werkgevers hebben soms, helaas en onterecht, vooroordelen over ouderen op de werkvloer. Maar John leert ouderen waar ze beter kunnen presteren. Hij leert hen dat ze op zichzelf kunnen vertrouwen. Ik ben er trots op dat John de Wolf zijn werk bij ANBO kan voortzetten in het belang van oudere werknemers die hun bijdrage willen en kunnen leveren aan onze samenleving."

In het eerste ANBO Magazine van volgend jaar, dat eind januari verschijnt, staat een uitgebreid interview met De Wolf.

Naar overzicht
Inkomen