02 maart 2018

Jan des Bouvrie: Fijn en veilig wonen, en ook een beetje mooi

"Je moet niet toegeven aan ouder worden, maar focussen op jong blijven", dat zegt interieurontwerper Jan des Bouvrie in het nieuwste ANBO Magazine, dat op 6 maart op de mat valt. En fijn werk en een fijn huis zijn dan, wat Des Bouvrie betreft, onmisbaar. "En dat hoeft niet eens veel geld te kosten, daar gaat het niet om. Je moet wat van het leven maken." 

'Werk is mijn hobby' 

Op zijn 75ste is Des Bouvrie nog hartstikke actief. "Volgend jaar is het vijftig jaar geleden dat mijn eerste bank werd gemaakt door meubelmerk Gelderland. En ik ontwerp nog steeds voor ze." Des Bouvrie raadt iedereen aan om te blijven werken: "Nog steeds is dit mijn hobby. Ik ken veel mensen die niet meer werken en helemaal niets doen. Dat begrijp ik niet, je wilt toch iets blijven doen? Als er 50- of 65-plussers bij ons komen voor advies dan valt het mij op dat ze zeggen: ‘en nu gaan we genieten’. Dan denk ik: wat heb je dan de rest van je leven gedaan?" 

Het mooiste meubel is ruimte

In alles wat Des Bouvrie doet speelt schoonheid en comfort een heel belangrijke rol. "Je moet je kamertje niet stampvol rotzooi zetten. Ik heb ooit eens gezegd: ‘Zet alles uit je huis eens buiten neer en neem alleen weer mee naar binnen wat je mooi vindt’. Het mooiste meubel is ruimte." 

Naar overzicht
Wonen