19 mei 2022

Ingrijpen kabinet op woningmarkt kan senioren helpen

Het kabinet wil de regels voor huurtoeslag gaan verruimen. Dat kan positief uitpakken voor ouderen, maar zeker is dat nog niet.

Nu kunnen alleen mensen in een sociale huurwoning huurtoeslag krijgen, straks hebben ook huurders van duurdere woningen er recht op. De toeslag wordt dan aleen afhankelijk van het inkomen.

Betaalbaar wonen

Dat staat in het programma ‘Betaalbaar Wonen’, dat minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. In deze nota zijn de plannen uit het regeerakkoord verder ingevuld.

ANBO heeft het verruimen van de huurtoeslag al jaren op het wensenlijstje staan. Het voorstel van De Jonge klinkt dus goed, maar het wachten is op de uitwerking. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen precies zullen zijn. Pas als die positief uitpakken voor ouderen, gaat bij ANBO de vlag uit.

Vrije sector

Datzelfde geldt voor een ander onderdeel uit het programma. Het kabinet wil ervoor zorgen dat meer mensen met een middeninkomen een betaalbare woning kunnen vinden. Het kabinet wil daarvoor de huren in de vrije sector gaan beperken. Voor de lage middeninkomens vindt het kabinet een huur tot € 1.000 nog betaalbaar, voor de hogere middeninkomens geldt een grens van € 1.250.

Ook dit klinkt als goed nieuws. Als de plannen verder zijn uitgewerkt, kunnen we pas zien of het dat ook echt is.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Ingrijpen kabinet op woningmarkt kan senioren helpen