02 november 2018

Honderden bedrijven openen deuren tijdens Nationale Werkbezoekdag

Tijdens de Nationale Werkbezoekdag op 21 november 2018 openen honderden organisaties hun deuren om nieuwsgierige werkzoekenden een kijkje in de keuken te geven. Speciale aandacht gaat uit naar werknemers die geïnteresseerd zijn om in aanraking komen met werkgevers in andere branches dan waar ze voorheen zelf werkzaam waren. Enkele tienduizenden werkzoekenden zijn inmiddels omgeschoold en hebben een baan gevonden in een andere sector, maar zijn er nog voldoende kansen.

Oriëntatie en ontdekken

Organisaties, werknemers én werkzoekenden zijn de spil van de activiteiten op deze dag. Doel is het leggen van contacten en het voeren van netwerkgesprekken. Vooral voor de doelgroep vijftigplus biedt deze dag mogelijkheden omdat ze zich kunnen heroriënteren bij verschillende branches. Organisaties presenteren zich aan de buitenwereld en kunnen geïnteresseerde werkzoekenden enthousiasmeren voor hun bedrijf of branche.

Zelf initiatief nemen

De Nationale Werkbezoekdag staat in het teken van zelf initiatief nemen en participeren. Dit alles door gebruik te maken van ontmoetingen op kleine schaal. Petra van der Vlugt van Stichting DeBroekriem, de organisatie die deze dag promoot onder werkzoekenden: “De Nationale Werkbezoekdag wekt nieuwsgierigheid en creëert het gesprek. Netwerken is niet voor iedereen even makkelijk, terwijl het wel werkt om jezelf te laten zien en te laten zien wat je kunt en wilt. Wie weet waar dat toe leidt, dus laat jezelf zien!”

ANBO-bestuurder Liane den Haan voegt daaraan toe: “Werkgever, doe je deuren open en haal ook oudere werkzoekenden naar binnen. Of nog liever: biedt ze ook een baan aan.”

Kansen, ook voor bedrijven

Want ook voor bedrijven biedt deze dag kansen. Door mee te doen op 21 november zetten ze zichzelf in de spotlight. Een mooie kans om potentiële werknemers enthousiast te maken voor een vak of branche. Van der Vlugt: “Want zeker in de zorg, de bouw, de techniek, de horeca en de handel zitten werkgevers vaak te springen om personeel. We zien veel enthousiasme bij werkgevers in deze sectoren; met de Nationale Werkbezoekdag kunnen ze laten zien wat ze in huis hebben en werkzoekenden verleiden.”

Mensen aan het netwerken tijdens de Nationale Werkbezoekdag
Inkomen