19 januari 2017

"Het is geen kwestie van jong tegen oud"

Natuurlijk gunnen senioren hun kinderen en kleinkinderen straks voldoende pensioen. Dat lukt alleen als we solidair blijven, zeggen Don van der Steeg en Ellen te Paske-Lievestro van de jongerenafdelingen van CNV en FNV. In ANBO Magazine een interview met de twee pensioenkenners.

Nieuwe problemen 

Weinig mensen denken op hun 27ste al na over pensioenen. Don wel. Bij CNV Jongeren om precies te zijn, waar hij advies geeft over het pensioen van de toekomst. "De wereld verandert razendsnel en dat zorgt voor nieuwe problemen. We moeten een manier vinden om daarmee om te gaan." Ellen te Paske-Lievestro, zijn 35-jarige evenknie bij FNV Jongeren valt hem bij. "We moeten voorkomen dat er geluk- en pechgeneraties ontstaan."

Solidariteit tussen generaties 

ANBO is een grote voorvechter van solidariteit tussen generaties. We willen immers dat zo veel mogelijk Nederlanders een behoorlijk pensioen opbouwen én dat het straks betaalbaar blijft. Ook als het straks in een nieuwe vorm wordt gegoten. Over die nieuwe vorm denkt de overheid al een paar jaar na. Hoe zorg je dat niemand in armoede eindigt nu de samenleving vergrijst en op de arbeidsmarkt het vast contract afgezworen lijkt te zijn?

Klik hier om verder te lezen.

 

Naar overzicht
Inkomen