6 november 2018

Hans Kazàn: Ik stop pas met werken als ik in een kistje lig

“Ik zie de AOW als een cadeautje; ik ben nog niet bezig met mijn pensioen. Mijn werk is mijn hobby en andersom. Ik stop pas als ik in een kistje lig”, zegt goochelaar en presentator Hans Kazàn in ANBO Magazine. Kazàn bespreekt zijn arbeids- en financiële ethos in het nieuwe ANBO Magazine, dat over allerhande geldzaken gaat en vandaag op de mat valt. “Vroeger vond ik mensen van 65 oud, nu vind ik alleen ándere mensen van 65 oud!”, zo grapt de goochelaar, die verder zegt dat hij qua la calidad de la vida – de kwaliteit van het leven – niets te klagen heeft.

Geld interesseert mij niet

“De hele financiële administratie heb ik overgedragen aan Wendy. (…) Cijfers interesseren mij niet. Geld ook niet”, aldus Kazàn. “Ik heb geen flauw benul wat er op mijn bankrekening staat, maar het zullen geen miljoenen zijn”, voegt hij daar lachend aan toe. “De kinderen denken meer na over hun financiën dan ik. Een huis kopen, hypotheken, geld opzij leggen. Daar zijn zij meer mee bezig. Ze bouwen allemaal hun eigen bedrijven en hebben verstandige partners. Dat geeft mij een gerust gevoel.”

Lees verder

Geldzaken. Soms fijn, ook vaak niet. Want wat nu als je moet besparen, maar niet meer weet hoe? ANBO Magazine gaat deze maand over geldzaken. Dit keer met de focus op pensioen en financiële planning.

Lees het hele interview in ANBO Magazine 5

Hans Kazàn