25 augustus 2018

“Grootste misverstanden over oudere werknemers zijn er steeds minder”

“Na twee jaar hebben we bereikt dat juist de voordelen van oudere werknemers bekend zijn. Ouderen hebben ervaring, weinig ziekteverzuim want ze doen geen gekke dingen meer in de weekenden en ze hoeven nooit thuis te blijven voor kleine kinderen", dat zegt ANBO's ambassadeur Werk & Inkomen vandaag in Vrij, het magazine van de Telegraaf. De Wolf zet zich inmiddels ruim 2,5 jaar in voor de arbeidsmarktpositie van oudere werknemers, die nog altijd moeilijker aan het werk komen na het verlies van hun baan.

Eén op drie werkzoekenden 50-plus

Uit de cijfers van uitkeringsinstantie UWV blijkt dat ouderen, langdurig werklozen en mensen met een arbeidsbeperking ondanks de gunstige economische omstandigheden maar moeilijk aan de slag komen. Van de mensen die in 2017 nog een WW-uitkering kregen, was één op de drie ouder dan vijftig jaar. 

’1001’ste kan je succes zijn’

De Wolf weet hoe moeilijk het is om door te zetten na 1000 sollicitaties. "Ik kom heel veel mensen tegen die het niet meer weten. Mijn boodschap is: je moet door blijven gaan. Je hebt geen andere keus. Niks doen betekent niet vooruitkomen. Die sollicitatie nummer 1001 kan ineens raak zijn. (...) "We zullen het nooit helemaal oplossen", zegt De Wolf, "maar elke vijftigplusser die we met elkaar aan het werk kunnen zetten, is voor mij een feestje."

Lees het hele artikel van John

Naar overzicht
Inkomen