26 juli 2023

Groep ouderen die intensieve hulp nodig heeft groeit hard

In een vandaag verschenen rapport waarschuwt ABNAMRO dat de kosten voor intensieve ouderenzorg voorlopig in een rechte lijn omhoog zullen gaan. De groep ouderen die intensieve hulp nodig heeft groeit hard. Volgens het rapport is de groep 80-plussers in 2030 1.229.000 mensen. Dat is maar liefst 38 procent hoger dan op dit moment.

Steeds meer zorg vindt bij de ouderen thuis plaats omdat er gewoonweg niet genoeg plekken zijn in de verzorgingstehuizen. Het is daarom heel zorgelijk dat de voorgenomen nieuwbouw voor ouderen achter loopt op de planning en er dus in de nabije toekomt een groot tekort zal zijn aan woningen speciaal voor senioren. Het gaat bijvoorbeeld om de zogenaamde clusterwoningen waar meerdere ouderen samen wonen. 

De ouderenorganisaties vragen al jaren aandacht voor de vergrijzing en pas nú gaat er beleid gemaakt worden voor deze steeds groter wordende groep. Omdat het nog een tijd zal duren voordat de resultaten van het ingezette beleid zichtbaar worden moet er goed nagedacht worden over tijdelijke oplossingen om de problemen in de ouderenzorg op te vangen. 
 

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. 

AANMELDEN

anbo-ouderenzorg