19 augustus 2016

Gezonder oud met BedrijfsFitnessOnline en ANBO

Werk zelf én op tijd aan een goede gezondheid. Zo word je gezonder oud en kun je langer actief zijn. Met dat uitgangspunt zijn ANBO en BedrijfsFitnessOnline een samenwerking aangegaan. Voor minder dan €10,- per maand kunnen ANBO-leden sporten bij meer dan 1000 aangesloten sportlocaties in de buurt. Bestaande abonnementen kunnen gewoon overgezet worden op het gunstige ANBO-tarief.

Gezond oud voor 70% door leefstijl bepaald

In een interview met ANBO Magazine zei arts en onderzoeker David van Bodegom al dat gezond ouder worden voor een belangrijk deel de verantwoordelijkheid van mensen zelf is. Hij verdiepte zich in de vraag hoe westerse ouderdomsziekten als diabetes, hart- en vaatziekten en versleten heupen uitgesteld of voorkomen kunnen worden. "Natuurlijk zijn er mensen die pech hebben en ondanks een gezonde leefstijl ziek worden. Maar genen bepalen voor hooguit dertig procent hoe oud we worden. Zeventig procent wordt bepaald door leefstijl", zo zei hij. Hoe we verouderen hebben we voor een belangrijk deel zelf in de hand, zo stelt Van Bodegom. Hij is er van overtuigd dat – aangeboren aandoeningen uitgezonderd – niemand voor zijn negentigste een hartkwaal hoeft te krijgen. Door ‘goed onderhoud’, zoals normaal eten, voldoende bewegen en niet roken, kan slijtage uitgesteld of voorkomen worden.

"Alles is gezondheid"

Los van individuele ondersteuning sloot ANBO zich vorig jaar aan bij het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is Gezondheid’. Daarin worden meer initiatieven ontwikkeld om ouderen in beweging te krijgen.

Naar overzicht
Gezondheid