26 maart 2024

Gezocht! Senioren die een keuzehulp willen beoordelen

Het St. Antonius Ziekenhuis is op zoek naar mensen van 70 jaar of ouder die een keuzehulp voor mensen met een gebroken heup willen beoordelen. Een keuzehulp is bedoeld als ondersteuning bij een keuze voor een bepaalde behandeling. In dit geval gaat het om de keuze voor wel of niet opereren na een gebroken heup.

Soms is er voorafgaand aan een operatie twijfel over de herstelkans of de veiligheid van de operatie. Uiteindelijk wordt bij één op de tien senioren boven de 70 jaar met een gebroken heup besloten dat een operatie niet wenselijk meer is.

Waarom een keuzehulp bij een gebroken heup?

Een heup breken is plotseling, pijnlijk en ingrijpend om mee te maken voor patiënten en naasten. Een besluit nemen over om wel of niet opereren is daardoor lastig. Uit eerder onderzoek van het St. Antonius blijkt dat mensen duidelijke informatie willen om tot een goede keuze te kunnen komen. Daarom is er een keuzehulp ontwikkeld.

Wilt u bijdragen aan de keuzehulp?

Om de keuzehulp verder te verbeteren zijn er senioren nodig die de keuzehulp willen beoordelen. Het maakt hiervoor niet uit of u al kennis heeft over een gebroken heup of niet.

Wat houdt het in?

Het gaat om een (video)belafspraak van ongeveer dertig minuten. Daarin vertelt u wat u van de keuzehulp vindt. Om de keuzehulp te bekijken heeft u een computer of tablet met internettoegang nodig.

Meer informatie?

Als u interesse heeft kunt u uw naam en telefoonnummer en/of e-mailadres achterlaten via: t.kroes@antoniusziekenhuis.nl. Arts-onderzoeker Thamar Kroes van het Centrum voor Traumageriatrie van het St. Antonius neemt dan contact met u op voor meer informatie. Uiteraard kunt u op ieder moment in het onderzoek besluiten om te stoppen met de deelname. Meedoen kan tot uiterlijk 31 mei.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. 

AANMELDEN

Traumachirurg Detlef van der Velde
Bron: Foto: Babs van Geel