20 januari 2021

Geef bij beperkt bezoek en avondklok extra aandacht aan senioren

Nu het kabinet heeft besloten tot slechts één bezoeker (gaat per direct in) en vanaf zaterdag een avondklok, doet ANBO een dringende oproep: families, ga met elkaar in overleg hoe je toch in contact kunt blijven met je (groot)ouders op leeftijd.

De aangescherpte coronamaatregelen kunnen het gevoel van eenzaamheid bij sommige ouderen natuurlijk verder versterken, bijvoorbeeld als (klein)kinderen na het werk niet meer even langs opa en oma kunnen. Dat betekent dat die maatregelen in ieder geval zo kort mogelijk moeten duren om verder sociaal isolement van die ouderen te voorkomen. 

Ook moet de invoering van die extra maatregelen samengaan met een oproep om in contact te blijven met ouderen, bijvoorbeeld via videobellen of andere creatieve oplossingen. ANBO vraagt de overheid om dit in haar campagne mee te nemen.

Ga met elkaar in overleg

We geven families het advies: ga met elkaar in overleg hoe je ook onder deze nieuwe omstandigheden toch regelmatig contact met elkaar kunt houden. Als je dat niet expliciet doet, kan het gevaar bestaan dat families passief blijven en maar even niets doen. En kijk in deze tijden ook extra om naar mensen op leeftijd in je omgeving die zelf geen (klein)kinderen hebben.

Coronalijn

Ben u lid van ANBO en heeft u een vraag over corona, heeft u behoefte om uw hart te luchten of om gewoon even gezellig een praatje te maken? Dan kunt u ons bellen op telefoonnummer 0348 46 66 66. De coronalijn is maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Naar overzicht
anbo-gezondheid-avondklok
Gezondheid