22 september 2015

Familie Tesser krijgt gift uit ANBO Hulpfonds Woningaanpassingen

Afgelopen zaterdag was de familie Tesser opnieuw bij het tv-programma Kassa! te gast. Duidelijk werd dat de toezegging voor het spoeltoilet door de gemeente Uden een sigaar uit eigen doos bleek te zijn. De familie Tesser had de gemeente Uden een tegemoetkoming van 800,- euro gevraagd, maar kreeg uiteindelijk meer dan 1700,- euro. “Althans, dat dacht de familie Tesser. De gemeente was vergeten te zeggen dat het 1700,- euro eigen bijdrage was. Ze moeten het hele toilet uiteindelijk zelf betalen”, zei directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO.

Communicatie vanuit gemeenten slecht 

ANBO vindt vooral de slechte manier van communiceren heel kwalijk. “Deze hele situatie had voorkomen kunnen worden als de gemeente Uden de familie Tesser goed had voorgelicht. En samen met hen naar een passende oplossing had gekeken. We krijgen meer signalen dat mensen pas achteraf te horen dat er sprake is van een eigen bijdrage en ook hoe hoog die is. De communicatie hierover is lang niet altijd helder. Dat is jammer, want dat zorgt voor veel onrust”, aldus Den Haan. 

ANBO Hulpfonds voor woningaanpassingen Wmo

Om gemeenten te laten zien dat het anders moet, anders kan en dat kleine bedragen een groot verschil maken doneert ANBO duizend euro uit het Hulpfonds Woningaanpassingen. Den Haan: “Dat spoeltoilet komt er, maar wij willen niet enkel het echtpaar Tesser helpen. Wanneer het nodig is willen wij ook voor andere kleine woningaanpassingen, die het verschil maken tussen thuis oud worden of in een zorginstelling, een financiële bijdrage beschikbaar stellen. Via onze website kunnen mensen makkelijk doneren."

Mevrouw Delfgaauw 

Onlangs kreeg mevrouw Delfgaauw uit Amsterdam een traplift via het Hulpfonds Woningaanpassingen. Hierdoor kan zij weer veilig de trap op en af. Mevrouw Delfgaauw: "Het is nogal een steile trap. Ik was de laatste tijd bang dat ik achterover zou vallen. Ik ben heel blij met de traplift." Eind oktober kunt u in ANBO Magazine #7 meer lezen over het Hulpfonds. 

 

Het fragment uit Kassa! is hieronder terug te zien:

Naar overzicht
Wonen