25 oktober 2021

Extra coronaregels zijn nú nodig

De overheid moet snel maatregelen nemen om een halt toe te roepen aan de oplopende besmettingscijfers en het stijgende aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. ANBO steunt de oproep die ziekenhuizen afgelopen weekend deden om in actie te komen.

De vaccinatiegraad onder 65-plussers ligt iets boven de 90%, maar toch belanden steeds meer oudere ouderen met corona in het ziekenhuis. Dat is een zorgelijke ontwikkeling.

Daarnaast besluiten ziekenhuizen steeds vaker om uitgestelde zorg wéér uit te stellen, nu de coronazorg toeneemt. ANBO vindt dat het kabinet niet moet wachten met maatregelen tot het water de ziekenhuizen aan de lippen staat.

Logisch

Welke maatregelen er moeten worden genomen, laat ANBO graag over aan de experts. Maar te denken valt aan het herinvoeren van de anderhalvemeter-regel of de mondkapjesplicht. Dat lijkt logisch: in de landen om ons heen gelden deze basismaatregelen nog gewoon.

Ook hoopt ANBO dat het kabinet snel een besluit neemt over een derde prik voor de oudste groep ouderen. De meesten zijn inmiddels een half jaar geleden gevaccineerd. Als zo’n derde prik de afweer bij deze groep kan vergroten, moet daar niet mee worden gewacht.

Niet meer weg

Corona gaat niet meer weg uit onze samenleving. Daarom vindt ANBO het tijd dat er wordt nagedacht over het beleid op de langere termijn. Er moet een antwoord komen op de vraag hoe we de samenleving inrichten op de aanwezigheid van dit virus.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

anbo-corona-intensive-care-code-zwart-03.jpg