18 oktober 2019

Engels leren om langer cognitief gezond te blijven – onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen

In de studie ViTAAL op Leeftijd wordt onderzocht wat het effect is van het leren van een taal op het geheugen.

Een goed geheugen en gezond ouder worden 

Mensen worden steeds ouder en hiermee neemt de noodzaak toe om langer fit te blijven. Eerder onderzoek concludeert voorzichtig dat taal een factor is die bijdraagt aan een goed geheugen en gezond ouder worden. Het leren van een taal zou dan naast vrijetijdsbesteding ook nog eens kunnen bijdragen aan een gezonde oude dag. Om hier meer uitsluitsel over te krijgen zijn we het ViTAAL op Leeftijd onderzoek gestart.

Gratis cursus

In dit onderzoek krijgt u gedurende drie maanden een gratis cursus Engels aangeboden. Deze cursus bestaat uit een klassikaal deel in groepsverband en uit zelfstudie thuis. Bij afronding van het onderzoek ontvangt u tevens €70.

Engels leren of bijspijkeren? 

We zoeken nog deelnemers voor het onderzoek. Elke maand starten we een nieuwe groep. De cursus vindt plaats in de regio Groningen en de eerste groep start rond februari 2020. Wanneer u tussen de 65 en 80 jaar oud bent, en u Engels wilt leren of uw Engels wilt bijspijkeren kunt u meedoen.

Opgeven en meer informatie

Wilt u zich opgeven, of wilt u meer informatie over het onderzoek? Mail dan naar vitaalopleeftijd@rug.nl of kijk op vitaalopleeftijd.nl.

Naar overzicht
Engels leren
Gezondheid