17 november 2021

Eerste uitnodigingen boosterprik de deur uit

De eerste uitnodigingsbrieven voor de boosterprik zijn vandaag de deur uitgegaan en liggen morgen op de mat bij 80-plussers. Krijgt u zo’n brief, dan kunt u telefonisch of digitaal een afspraak maken met de GGD. De eerste prikken worden nog deze week gezet.

Het RIVM gaat dagelijks 55.000 uitnodigingen versturen naar de thuiswonende 80-plussers. Als u binnen deze groep valt en graag een boosterprik wilt, zou u deze vóór 1 januari kunnen krijgen.

Bij het maken van de afspraak kunt u ook direct een afspraak maken voor uw partner (als die ook 80-plusser is), zodat u tegelijk naar een vaccinatielocatie kunt komen voor de prik.

In eerste instantie zou pas op 6 december worden begonnen met het geven van de boosterprik. ANBO heeft er steeds op aangedrongen om zo snel mogelijk te beginnen, om ouderen snel extra bescherming te bieden.

Moderna of Pfizer

Na de 80-plussers komen de jongere leeftijdsgroepen aan de beurt. Alle 60-plussers en zorgmedewerkers van 18 jaar en ouder komen in aanmerking voor de boosterprik. Iedereen krijgt óf het Moderna- óf het Pfizer-vaccin.

Woont u als 60-plusser zelfstandig, maar kunt u niet zelf naar een vaccinatielocatie gaan, dan kunt u zich door de huisarts laten aanmelden bij de GGD. Een GGD-medewerker komt dan bij u thuis. Die thuisvaccinatie start in januari.

Bewoners van verpleeghuizen worden in de instelling zelf gevaccineerd. Dat kan worden gedaan door de instelling zelf of door de GGD. Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat het streven is om alle bewoners zoveel mogelijk in één vaccinatieronde een prik krijgen.

Vinger aan de pols

ANBO houdt de vinger aan de pols bij deze vaccinatiecampagne. We zullen goed in de gaten houden of eerst de meest kwetsbare ouderen worden geprikt, zoals nu is afgesproken.

Wilt u meer lezen over de vaccinatiecampagne? Klik dan op de knop hieronder voor de site van de Rijksoverheid.

Meer informatie boosterprikcampagne

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Eerste uitnodigingen boosterprik de deur uit