23 juli 2015

Eerste landelijke Roze Ouderen Dag tijdens Senior Pride

Dit jaar wordt tijdens de Amsterdam Gay Pride, van 25 juli t/m 2 augustus, weer de Senior Pride gehouden. Op 27 juli 2015 vieren we eveneens de eerste landelijke Roze Ouderen Dag. Dit gebeurt vanaf 16.00 uur met een muziekspektakel in het OBA Theater, Oosterdokskade 143 te Amsterdam.

Feest voor jong en oud

De opening van Senior Pride wordt dit jaar georganiseerd door Roze 50+, het samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland. Naast een inhoudelijk programma waarin de Amsterdamse roze zorg centraal staat – er zijn in Amsterdam al 18 zorginstellingen met een Roze Loper - staat deze middag in het teken van muziek. De CD en DVD van het onlangs gehouden muziekspektakel in het kader van IDAHO worden overhandigd aan wethouder Eric van der Burg van Amsterdam. Aansluitend het optreden van de artiesten Harald Veenstra, Dolly Bellefleur en Kees van Zantwijk, Rolf van Rijsbergen, Duo Wilde Orchidee, Tom de Jong en Dorka & Wessels met mooie roze liedjes. Ze worden begeleid door een combo o.l.v. Maurice Rugebregt. Deze voorstelling is een feest voor jong en oud, voor de hele LHBT-community en haar bondgenoten. Na afloop is er een Meet & Greet met alle artiesten in de foyer, mede mogelijk gemaakt door COC’s Bob Angelofonds.

Bol van de activiteiten

De week staat bol van de activiteiten in de Amsterdamse zorginstellingen Amsta, Amstelring en Cordaan, het Senior Pride straatfeest op donderdag bij het Paleis van de Weemoed en de Roze Brunch op vrijdag. Vind de gehele agenda op de site van Amsterdam Gay Pride http://pride.amsterdam/ onder de knop 'evenementenkalender' en ‘Senior Pride’.

Botenparade

Roze 50+ vaart dit jaar ook weer mee met de botenparade tijdens Amsterdam Gay Pride op zaterdag 1 augustus. Een boot met zo’n tachtig lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en hetero ouderen. Het thema van de Gay Pride 2015 is ‘Share'. Voor Roze 50+ gaat het om het delen van de verhalen van roze ouderen, zodat onze geschiedenis niet vergeten wordt. Verhalen in woord en beeld, zoals de levensverhalen van roze ouderen in het boek ‘Stormachtig Stil’ van Eveline van de Putte.

Aanvang muziekspektakel

Het muziekspektakel begint om 16:00 uur en de toegang is gratis. Aanmelden via www.oba.nl/activiteit of via 020-523 09 00. De CD en DVD van dit spektakel zijn vanaf dezelfde datum te koop via de webshop op www.roze50plus.nl en natuurlijk tijdens het muziekspektakel zelf.

Naar overzicht
Gezondheid