14 februari 2020

Eén op de vier ouderen viert Valentijnsdag

Vrijdag 14 februari is het Valentijnsdag. En dat is niet alleen een dag voor verliefde jongeren. Eén op de vier senioren besteedt aandacht aan deze ‘feestdag van de liefde’. Dat blijkt uit een peiling van ANBO.

Liane den Haan van ANBO: “Het beeld is dat met name jongeren die verliefd zijn iets aan Valentijnsdag doen en dat ouderen dit evenement links laten liggen. Maar dat klopt dus niet! Ik zie het om me heen en ook bij onze vrijwilligers: veel ouderen zijn ook romantisch. Kijk maar eens naar deze foto van Dries Veldman en Els Wentzel. Daar spat de liefde toch van af?”

Hoe vieren senioren de dag van de liefde?

De senioren die Valentijnsdag vieren, doen dat vooral met cadeaus (43 procent). Dat blijkt uit cijfers van Startpagina.nl. Populair zijn bloemen (38 procent), verzorgingsproducten zoals douchegel en parfum (34 procent) of iets om te eten en/of drinken, zoals chocolade en champagne (33 procent). Ook etentjes (41 procent) en uitstapjes, zoals een weekendje weg (21 procent) zijn populair. Eén op de tien houdt het bij het versturen van een ouderwetse kaart, roos of bos bloemen Vrouwen doen dit iets vaker dan mannen (27 respectievelijk 18 procent).

ANBO in de pers

De Telegraaf maakte een mooi artikel over de liefde tussen de twee ANBO Ambassadeurs van de foto: Dries Veldman en Els Wentzel:

Telegraaf Valentijnsdag 2020
Naar overzicht
Dries en Els Veldman vrijwilligers Valentijnsdag
Gezondheid