15 november 2019

Duizenden handtekeningen tegen pensioenkortingen overhandigd aan minister Koolmees

Vandaag, vrijdag 15 november, ging ANBO – samen met de vakbonden FNV, CNV en VCP – in gesprek met minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. We overhandigden duizenden steunbetuigingen van onze leden en drongen er nogmaals bij de minister op aan dat de kortingen op de pensioenen voorkomen moeten worden.

Druk op de ketel houden

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: “De afgelopen dagen horen we geluiden dat de pensioenkortingen misschien niet doorgaan. Dat is fijn, maar zo lang er geen handtekening op papier staat, moeten we de druk op de ketel houden. Daarom hebben we er vanochtend nogmaals bij minister Koolmees op aangedrongen. Onze leden zijn boos en ongerust over de dreigende kortingen en die signalen hebben we vandaag duidelijk aan de minister overgebracht.”

Volgende week duidelijkheid

Minister Koolmees nam een grote postzak met duizenden steunbetuigingen van leden van FNV, CNV, VCP en van ANBO in ontvangst. Hij gaf aan druk bezig te zijn om met ‘een oplossing’ om te pensioenen niet te korten. Volgende week stuurt hij daar een brief over aan de Tweede Kamer.

Lees ook: 'Kortingen lijken voorkomen' 

Lees hier alles over het Pensioenakkoord

Bekijk hier de blogs van onze pensioenspecialist Willem Reijn

Naar overzicht
Overhandiging handtekeningen aan minister Koolmees
Inkomen