7 oktober 2022

Drie toppers krijgen boeket van ANBO op Ouderendag

Vandaag, op de Nationale Dag van de Ouderen, heeft ANBO drie mensen in het zonnetje gezet, voor al hun belangeloze inzet voor hun omgeving. Mevrouw Viele uit Katwijk, mevrouw Klerkx uit Breda en mevrouw Wolfs-Sluijsman uit Reijmerstok kregen een mooie bos bloemen.

Co Viele is bij veel Katwijkers wel bekend: al acht jaar is ze de drijvende kracht achter De Voorraadkast, die elke week tientallen gezinnen voorziet van een volle boodschappentas. Ook is ze geregeld te vinden in een buurthuis, waar ze de lunch verzorgt of zelfs avondeten kookt. Omroep West kwam langs om de overhandiging van het boeket door ANBO-vrijwilliger Frans van Wel in beeld te brengen.

Drie toppers krijgen boeket van ANBO op Ouderendag

Mevrouw Klerkx uit Breda is drie tot vier dagen per week zeer actief als vrijwilligster in twee verpleeghuizen. Daar begeleidt ze de bewoners bij allerlei activiteiten, waarbij ze altijd tijd heeft voor een persoonlijk praatje. Zij kreeg een prachtig boeket overhandigd door ANBO-vrijwilliger Sylvia van Dijke.

Midden in samenleving

In Limburg zet Lisa Wolfs zich onvermoeibaar in als vrijwilliger voor oudere mensen in Gulpen en de kloosterbibliotheek in Wittem. Ze staat nog altijd midden in de samenleving, ondanks persoonlijke tegenslagen.

Voor ANBO laten deze drie toppers zien wat er in onze samenleving nodig is: mensen die voor elkaar zorgen en omkijken. Het bloemetje is ze van harte gegund!

Drie toppers krijgen boeket van ANBO op Ouderendag

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Drie toppers krijgen boeket van ANBO op Ouderendag
Foto: Hilde Verweij