28 april 2021

Door versoepelingen snelle toename woninginbraken verwacht

Het aantal woninginbraken zal de komende maanden verdubbelen, nu de coronamaatregelen zijn versoepeld. Dat voorspelt de Inbraakbarometer van verzekeraar Interpolis. Mensen gaan meer van huis om naar terrassen of winkels te gaan, waardoor inbrekers vaker hun slag kunnen slaan.

De afgelopen drie maanden werd 40% minder ingebroken dan in dezelfde periode vorig jaar, maar aan die daling komt nu dus waarschijnlijk een eind.

Advieslijn

Juist nu is het belangrijk om te kijken of uw huis goed is beveiligd. Daarvoor kunt u terecht bij de ANBO Veiligheid Advieslijn (tel. 0348 – 238 591). Mensen krijgen hier tips en adviezen. Leden kunnen de hulp inroepen van een veiligheidsconsulent om samen het huis door te lopen op inbraakveiligheid.

Verdubbeling

Gemiddeld wordt op dit moment in Nederland zo’n 300 keer per week ingebroken. De Inbraakbarometer verwacht dat dat aantal in mei en juni oploopt naar zo’n 600, een verdubbeling dus. Ook vorig jaar waren er meer inbraken in mei en juni toen er versoepelingen kwamen.

Vooral in de Randstad, Gelderland, Overijssel en Limburg kan het aantal inbraken snel toenemen, voorspelt de barometer. Die voorspelling is gebaseerd op basis van data van de politie en andere cijfers over buurten en de bewoners.

Info over de veiligheidscheck

anbo-wonen-inbrekers-05