12 maart 2021

DOE MEE: Post voor het paleis

Wij roepen ouderen op om voor Koningsdag brieven te schrijven aan de Koning. Over ervaringen in coronatijd en welke lessen we kunnen halen uit het afgelopen jaar waarin we te maken kregen met een pandemie. Doet u ook mee?

‘Post voor het paleis’ is een actie van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) in samenwerking met ouderenorganisatie ANBO en Omroep MAX. We zijn op zoek naar verhalen die de tijd tekenen waarin we zitten, op zoek naar de wijsheid, op zoek naar anekdoten, levenslessen, adviezen, mooie en minder mooie ervaringen van deze coronatijd. Verhalen die verbinden door herkenning, troost of plezier.

Voor de Koning

Op Koningsdag vieren we de verbinding van alle inwoners in Nederland. Vieren we de gezamenlijkheid, de solidaire samenleving. De verpersoonlijking van die verbinding en het gezicht van Nederland is de Koning. Daarom delen we de verhalen met de Koning, met velen in Nederland. Want verhalen verbinden, net als vorig jaar toen kinderen brieven stuurden naar de Koning.

Samen met uw (klein)kind

Stel een brief op naar de Koning van met maximaal 300 woorden en stuur het op voor 22 april 2021. Tip: doe het samen met uw (klein)kind. Of een kind waar u wel eens voor zorgt. Zodat de jeugd van nu leert van u en uw levenswijsheid, en u van de jonge generaties. Zo inspireren we elkaar.

Publicaties

De mooiste brieven bundelen we en bieden we aan de Koning aan, op Koningsdag. Misschien zit uw brief er straks op 27 april aanstaande ook wel bij! Via www.postvoorhetpaleis.nl publiceren we de verhalen online. Enkele verhalen zullen gepubliceerd worden in MAX Magazine. Wellicht maken we ook wel een boekje dat je in je handen kunt houden.

Klik hier voor meer informatie

ANBO | Post voor het paleis