13 december 2019

Dieuwertje Blok in ANBO Magazine: “Ik krijg hoofdpijn van sociale media”

Presentator Dieuwertje Blok vertelt in de nieuwe editie van het ANBO Magazine dat zij nog lang niet wil stoppen met werken. En dat kan ook niet, want ze heeft het drukker dan ooit. “Ik vind mijn werk echt heel leuk, maar kijk nooit op sociale media, dus ik weet niet wat er over mij en mijn werk wordt geschreven.”

Op het gebied van sociale media is Dieuwertje liever niet-wetend. “Het rare is namelijk: vervelende dingen blijven hangen, terwijl je de leuke dingen snel vergeet.”

Dieuwertje Blok (62) was meteen enthousiast om mee te werken aan een interview. “Natuurlijk wil ik in het blad van ANBO. Mijn ouders hebben dat nog rondgebracht in mijn geboortedorp. En dan hielp ik wel eens.” Blok is nu ook nog vaak in de weer voor anderen: ze begeleidt Sinterklaasfeesten, is betrokken bij de Hartstichting en Metakids. En ze reisde met muzikanten met een verstandelijke beperking voor en nieuw tv-programma naar Frankrijk.

Dieuwertje: “Ik ben door mijn werk veel aan het socializen en dat vind ik leuk, maar ik wil ook graag af-en-toe alleen zijn. Dat heb ik dan echt nodig. Dan ga ik naar buiten, ik vind het heerlijk om in m’n eentje te wandelen. Dan is er niemand die je gedachten onderbreekt.”

Hele interview lezen?

U leest het complete interview met Dieuwertje Blok in het nieuwe ANBO Magazine. Bent u nog geen lid? Klik dan hier om direct lid te worden. U krijgt het magazine dan thuisgestuurd. 

Dieuwertje Blok