02 juli 2019

Deel klanten Yarden moet bijbetalen voor uitvaart

Honderdduizenden klanten van Yarden moeten bijbetalen voor een uitvaart. Dat melden diverse media vandaag. Het gaat om klanten die een polis hebben met een vaste premie. Hebt u zo'n polis bij Yarden met een vaste premie? Lees dan hieronder wat u het beste kunt doen.

Oplossing voor financiële problemen

Al eerder werd bekend dat Yarden financiële problemen heeft. Om te voorkomen dat het uitvaartbedrijf omvalt, bevriest Yarden – onder druk van toezichthouder DNB – de polissen met een vaste premie. Dat zijn de polissen die een volledig verzorgde uitvaart bieden. Het bevriezen van de polissen betekent dat alle kostenstijgingen in de toekomst voor rekening van de klanten van Yarden komen. Yarden verwacht op deze manier de financiële problemen van het bedrijf op te lossen.

Klanten Yarden ontvangen brief met informatie

Yarden heeft in de pers aangegeven dat de klanten die het betreft (die dus een polis hebben met een vaste premie) dinsdag 2 juli 2019 een brief ontvangen met alle informatie over de veranderingen. 

Vraag advies over uw polis

Wilt u weten hoe het met uw polis zit? Bijvoorbeeld of uw polis beter kunt afkopen, dan wel door laten lopen? Bekijk uw voorwaarden en overleg met uw verzekeringsagent of intermediair wat voor u de beste optie is. Het is in ieder geval belangrijk om u goed te laten voorlichten.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeringsagent of intermediair. Of met de afdeling klantenservice van Yarden

Inkomen