17 maart 2017

Deel 5 van ANBO's tips voor de belastingaangifte 2016

Belastingaangifte doen is een klus die veel mensen uitstellen tot het allerlaatste moment. Geen zin, geen tijd of ingewikkeld zijn veel gehoorde excuses om er maar niet aan te hoeven beginnen. Zonde, vindt belastingdeskundige Alex van Scherpenzeel van ANBO: "Door tijdig uit te zoeken of je ergens recht op hebt laat je geen geld liggen. Wie er niet uitkomt of twijfelt dat ie het wel goed doet, kan altijd de Belastingservice van ANBO inschakelen." Vandaag de allerlaatste tips.

Tip 9: Vraag voor september toeslag aan!

Heeft u recht op huur- of zorgtoeslag, wacht dan niet te lang met aanvragen. Van Scherpenzeel: "U kunt dit met terugwerkende kracht aanvragen. Heeft u in 2016 recht gehad op huur- of zorgtoeslag, maar niet heeft aangevraagd, dan heeft u tot uiterlijk 1 september de tijd om dit aan te vragen. Vraagt u het op 2 september aan, dan komt u hier helaas niet meer voor in aanmerking." Via de website van de Belastingdienst kunt u kijken of u in aanmerking komt voor een van de toeslagen.

Tip 10: Partner in zorginstelling?

Woont uw fiscale partner in een zorginstelling en u woont thuis? Dan mag u bij de heffingskorting kiezen voor alleenstaande ouderenkorting. "Hierdoor hoeft u minder belasting te betalen", legt Van Scherpenzeel uit. "Dit kan voordeel opleveren." Kijk hier voor meer informatie. 

 

 

ANBO Belastingservice

Vindt u het fijn als er iemand meekijkt met uw belastingaangifte? Dat kan met de ANBO Belastingservice. Goed opgeleide vrijwilligers komen bij u thuis en kijken waar u in uw situatie op moet letten en waar u recht op heeft. Interesse? Kijk dan hier voor de voorwaarden en extra info.