16 november 2011

De Nierstichting winnaar ANBO MAX Goede Doelen Prijs 2011

De Nierstichting is de winnaar van de vierde editie van de ANBO MAX Goede Doelen Prijs 2011. Zij mogen zich nu een jaar lang 'Het Goede Doel van het Jaar' noemen. Dit is op 15 november bekend gemaakt in het tv-programma 'Tijd voor MAX'.De ANBO MAX Goede Doelen Prijs is een publieksprijs. De Goede Doelen die dit jaar waren genomineerd zetten zich allen in voor de gezondheid van de mens. Van 1 juni tot en met 14 november konden alle Nederlanders op verschillende manieren hun stem uitbrengen op hun favoriete goede doel. In totaal zijn er 55.000 stemmen uitgebracht. De meeste stemmen gingen naar de Nierstichting.

De Nierstichting zet zich in voor een toekomst met zo min mogelijk nierziekten én een betere toekomst voor nierpatiënten. Het werk van de Nierstichting draagt bij aan eerdere opsporing en behandeling van een nierziekte.

Seniorenbond ANBO heeft samen met MAX het initiatief genomen voor deze jaarlijks uit te reiken prijs om goede doelen een podium te geven om hun goede werk aan het Nederlandse publiek te tonen.

Liane den Haan, directeur van ANBO:"ANBO feliciteert de Nierstichting van harte. Een mooie winnaar van deze ANBO MAX Goede Doelen Prijs. De Nierstichting werkt ook voor een groot deel van onze doelgroep. Voor ANBO als belangenbehartiger is hun werk van groot belang. Wij hopen dat deze prijs een aanmoediging is voor al het werk dat de Goede Doelen doen. Eigenlijk zijn er natuurlijk geen verliezers, alleen maar winnaars"

Jan Slagter, directeur van MAX:"Ik wil de Nierstichting van harte feliciteren met de titel, hieruit blijkt een grote waardering van het publiek voor al het goede werk dat zij doen. Dat het publiek de prijs zelf ook waardeert, blijkt wel uit het feit dat steeds meer mensen op hun goede doel stemmen. Als publieke omroep zijn wij blij dat wij dit kunnen organiseren."

Naar overzicht
Gezondheid