13 december 2018

De drie grote voordelen van online shoppen

Voor veel mensen is december, met de feestdagen vol cadeaus en familiebezoekjes, de favoriete wintermaand. Maar om nou voor al die cadeaus door drukke winkelstraten te sjouwen... Het kan makkelijker: shop online! In samenwerking met Startpagina.nl hebben we drie voordelen van online shoppen voor u op een rijtje gezet:

Voordeel 1. Lekker comfortabel

Uren door de kou lopen, je een weg banen door overvolle winkels vol gehaaste mensen en opdringerige verkopers, om vervolgens in de rij aan te sluiten voor de kassa. Ook al zien de etalages er fantastisch uit met al die lichtjes, cadeautjes kopen in december kan nogal een opgave zijn. Online winkelen is een stuk comfortabeler want u hoeft er de deur niet voor uit. En u heeft alle tijd om rustig rond te kijken. Wat ook scheelt: dat u die zware tas vol cadeaus niet naar huis hoeft te dragen!

Voordeel 2. Winkelen in uw eigen tijd, dat scheelt

Hoewel sommige winkels in de aanloop naar de feestdagen ruimere openingstijden hanteren, kunt u in een webshop altijd winkelen wanneer het u uitkomt. Met een paar klikken van de muis hopt u van de ene winkel naar de andere. Meestal heeft u uw aankoop de volgende dag al in huis, en bij sommige winkels nog dezelfde dag. Een cadeau laten inpakken? Ook dat behoort vaak tot de mogelijkheden. Efficiënter winkelen kan bijna niet! En is het cadeau toch niet naar wens, dan geldt altijd dat u het tot 14 dagen (en vaak langer) retour kunt sturen.

Voordeel 3. Altijd de beste prijs

Doordat u online zo snel van de ene naar de andere winkel hopt, ziet u direct waar uw favoriete product het goedkoopst is. Vaak is online winkelen daardoor voordeliger dan naar een echte winkel gaan. Zo houdt u geld over voor nog meer cadeaus, of voor iets leuks voor uzelf natuurlijk. Toch wat huiverig om uw geld zomaar aan een wildvreemde over te maken? Bedenk dan dat online winkelen tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is en dat u ervan uit kunt gaan dat kopen in een webshop veilig is. Niet voor niets doet bijna iedereen het.

Kijk voor meer info op startpagina.nl/anbo.

Tip: Samen shoppen

Mist u de gezelligheid van samen met een vriend(in) of partner winkelen? Kruip dan gewoon samen achter het scherm!

Vorige maand deelden we al vijf verrassende bespaartips met u. Die vindt u hier.

Online-shoppen