07 oktober 2020

Corona-app vanaf 10 oktober te downloaden

Vanaf aanstaande zaterdag (10 oktober) kan iedereen in Nederland de CoronaMelder downloaden: een app om de verspreiding van het coronavirus te helpen beperken. ANBO hoopt dat de app gaat bijdragen om verspreiding van het virus in te dammen, maar of de app werkt, zal in de praktijk moeten blijken.

Natuurlijk hopen we dat de corona-app een goede bijdrage kan leveren om het coronavirus te stoppen. Maar of dat gaat lukken, is ook sterk afhankelijk van de beschikbare testcapaciteit. Gelukkig maakte minister Hugo de Jonge van VWS vandaag bekend dat er volop getest wordt met sneltesters, waarbij binnen 15 minuten duidelijk is of iemand corona heeft of niet. Daarnaast wordt ook de capaciteit bij de bestaande teststraten van de GGD’s verder uitgebreid.

Niet iedereen heeft smartphone

Atie Schipaanboord van ANBO: “We zijn benieuwd in hoeverre oudere mensen gebruik gaan maken van de CoronaMelder. Uit onderzoek dat wij onlangs deden, weten we dat steeds meer ouderen online actief zijn. Maar ook dat nog lang niet iedereen een smartphone heeft. Bovendien weten lang niet alle senioren hoe je een app download en gebruikt. En dat is wel relevant voor het succes van deze CoronaMelder. Als onze leden hulp nodig hebben bij het installeren van de app, dan kunnen ze ons natuurlijk altijd bellen.”

Grote afstand tot corona-teststraat

Mochten mensen de app hebben gedownload, een melding krijgen en zich moeten laten testen, dan hopen we dat ook een thuistest tot de mogelijkheden bestaat. Of dat mensen zelf gemakkelijk een sneltest kunnen kopen. Bijvoorbeeld bij een drogist. Want niet alle senioren zijn mobiel genoeg om naar een teststraat te gaan.

Meer weten over de CoronaMelder?

Klik hier voor meer informatie over de CoronaMelder.

Naar overzicht
ANBO - Man en vrouw met smarthone - CoronaMelder
Gezondheid