25 november 2020

Commissaris van de Koning belt mee met ANBO Coronalijn

De commissaris van de Koning in Utrecht, Hans Oosters, heeft deze week een bezoek gebracht aan ANBO. Hij heeft meegebeld met de ANBO Coronatelefoonlijn en hij heeft diverse leden aan de telefoon gehad. Dat deed hij in samenwerking met gedeputeerde Rob van Muilekom.

Om oudere mensen in de tweede coronagolf te steunen en een hart onder de riem te steken te steken, heeft ANBO haar speciale telefoonlijn heropend. Iedereen die vragen heeft over het coronavirus of graag een praatje wil maken, kan ons op werkdagen bellen op: 0348  46 66 66.

Weten wat er speelt

De commissaris van de Koning wilde graag eens weten wat er zoals speelt bij ouderen en heeft daarom contact met ons gezocht met de vraag of hij een keertje mocht meedraaien in ons callcenter. U kunt hieronder een filmpje bekijken van het bezoek van Oosters en Van Muilekom:

In de eerste coronagolf belden meer dan zevenduizend ouderen naar onze speciale telefoonlijn. Veel van hen vertelden dat ze niet of nauwelijks contact hadden met anderen en zich daardoor alleen voelden. Uit een recente peiling van ANBO blijkt dat veel ouderen nu, bij de tweede coronagolf, extra maatregelen overwegen. Daardoor ligt eenzaamheid opnieuw op de loer. Uit de peiling kwam ook naar voren dat driekwart van de ouderen verwacht dat de coronacrisis nog lang zal duren. Daarom is onze coronatelefoonlijn weer geopend. Zodat we mensen met informatie en met een praatje zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.

“Het is belangrijk dat we contact met elkaar houden”, aldus Atie Schipaanboord, hoofd belangenbehartiging van ANBO. “Daarom hebben we ook onze Kerstkaartenactie gestart. We hopen met het kaartje en onze telefoonlijn, mensen die alleen zijn een hart onder de riem te steken en te laten weten dat we aan ze denken.”

Wat doet een commissaris van de koning?

De commissaris van de Koning is de voorzitter van het College van Gedeputeerde Staten en van Provinciale Staten van de provincies. Hij is ook vaak ‘het gezicht’ van het bestuur van de provincie en houdt onder andere toezicht op de openbare orde en de veiligheid. Meer informatie vindt u op de website van de provincie Utrecht.

Naar overzicht
 Commissaris van de Koning Hans Oosters (rechts) en gedeputeerde Rob van Muilekom bellen mee met de ANBO coronalijn
Gezondheid