07 september 2020

Campagne ‘Kom jij eruit?’ om mensen met geldzorgen te helpen

Veel Nederlanders hebben geldzorgen en door de coronacrisis zijn dat er nog meer. Mensen met geldproblemen wachten vaak te lang met hulp zoeken. Om te voorkomen dat ze (verder) in de problemen komen is er de campagne ‘Kom jij eruit’? om mensen te stimuleren zo snel mogelijk op zoek te gaan naar ondersteuning.

De campagne Kom je eruit is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Op www.komjijeruit.nl vertellen mensen met geldzorgen hun eigen verhaal. Waaronder zelfstandig ondernemer Simon de Bake (65). Hij begon 2020 met een schone lei door zijn huis met overwaarde te verkopen en zijn schulden af te betalen. Eindelijk, denkt hij. Vier weken later gaat Nederland in lockdown. “Had ik net alles op de rit, liep ik wéér vast.”

Check hoe u er financieel voor staat

Hebt u ook (beginnende) schulden? Wacht dan niet om ze bespreekbaar te maken - in uw directe omgeving of door hulp te zoeken bij de overheid. Op Geldfit.nl kunt u een test doen om snel en gemakkelijk te zien hoe u er financieel voor staat. Als u de test hebt ingevuld, wordt gelijk duidelijk welke hulp u kunt krijgen bij jouw geldzaken. U krijgt een persoonlijk advies met praktische tips. In 2020 gingen al ruim 100.000 mensen u voor.

Meer weten?

Voor meer informatie en om de check te doen op Geldfit.nl kijkt u op www.komjijeruit.nl

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Naar overzicht
ANBO - Kom je eruit - campagne geldzorgen
Inkomen