26 januari 2016

Campagne Dag Blauwe Envelop zorgt voor toename Berichtenbox

Sinds het begin van de campagne ‘Dag Blauwe Envelop’ hebben ongeveer 1,2 miljoen mensen hun Berichtenbox op de website van MijnOverheid geactiveerd. Dat maakte het ministerie van Financiën gisteren bekend. Voor het begin van de campagne hadden al 1,8 miljoen mensen hun Berichtenbox geactiveerd. Hiermee staat het totaal op 3 miljoen. 

Meldpunt Dag Blauwe Envelop 

De overheid wil dat iedereen post van de overheid digitaal ontvangt, dus ook van de Belastingdienst. De bekende blauwe envelop gaat hierdoor binnen nu en zeven jaar verdwijnen. In november startte hiervoor een campagne en hebben de gezamenlijke seniorenorganisaties (ANBO, Unie KBO en PCOB) het meldpunt ‘Dag Blauwe Envelop’ opgericht. Daar zijn inmiddels al meer dan duizend meldingen binnengekomen. De meldingen worden anoniem verzameld en gebundeld en besproken met de Belastingdienst. 

Moet altijd een vangnet zijn

Directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO: “We vinden niet alleen dat het digitaliseren te snel gaat, maar ook dat er altijd een vangnet moet blijven voor mensen die om wat voor reden dan ook, niet online zijn. En die lijken nu buiten de boot te vallen. En het zijn niet alleen ouderen die niet digitaal zijn, maar ook mensen die geen computer kunnen betalen, mensen met een chronische ziekte of analfabeten.”  

Telefonisch of schriftelijk

U kunt uw reactie telefonisch melden bij Belastingservice Ouderenbonden via 0900 – 040 1437 (€ 0,10 ct per minuut), elke werkdag bereikbaar tussen 9.30 tot 12.30 uur. Ook schriftelijk melden is mogelijk. Vul hier het formulier in en stuur op naar: Meldpunt dag blauwe envelop, Postbus 325, 5201 AH ’s Hertogenbosch.

 

Naar overzicht
Inkomen