12 april 2013

BudgetEnergie wint Energieveiling ANBO

Huishoudens die meedoen aan het ANBO Energiecollectief besparen gemiddeld 235 euro op gas en licht komend jaar. Dat is het resultaat van de derde veiling op 11 april. BudgetEnergie heeft tijdens deze energieveiling de scherpste tarieven geboden. De ruim 10.000 vroege inschrijvers ontvangen binnen enkele dagen hun persoonlijke besparing. ANBO heeft al twee keer eerder een energieveiling georganiseerd.

Zorgen over rekening

Bijna 20 procent van de Nederlandse huishoudens maakt zich zorgen over de vraag of de energierekening nog wel te betalen is. Dat blijkt uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Door stijgende energiekosten verwacht één op de vijf huishoudens op andere uitgaven te moeten bezuinigen. Zo'n 81 procent van de 1038 ondervraagde huishoudens geeft aan er serieus werk van te willen maken om het verbruik omlaag te krijgen.

Direct ruimte in de portemonnee

ANBO vindt het belangrijk dat leden de kans krijgen hun vaste lasten te verlagen. “De bezuinigingen zullen een zware wissel trekken op het huishoudboekje, waardoor een lagere energierekening zeer welkom is. Energie is een basisbehoefte en met onze collectieve inkoop ondersteunen we senioren daar waar de pijn zit: in de portemonnee”, zegt ANBO-directeur Liane den Haan.

Extra ruimte voor na-inschrijvers

Voor personen die te laat waren met het inschrijven voor dit energiecollectief is er goed nieuws. Zij kunnen nog steeds inschrijven en ontvangen daarna een persoonlijk aanbod via e-mail. Meer informatie over het ANBO Energiecollectief

Naar overzicht
Inkomen