7 juni 2023

Brief Seniorencoalitie Tweede Kamer: zorg over vertraging bouwplannen voor ouderen

Seniorencoalitie stuurt brief naar de Tweede Kamer waarin grote zorg geuit wordt over de vertraging van de bouwplannen voor ouderen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de geplande seniorenwoningen, de vernieuwingen in woonvormen en voor de woningen bedoeld voor intensieve verpleegzorg.

Voor het Commissiedebat Ouderenzorg op donderdag 8 juni wil de Seniorencoalitie aandacht vragen voor de gevolgen van het achterblijven van het aantal te bouwen woningen voor ouderen. Als mensen niet goed wonen, of als er onvoldoende zorgwoningen beschikbaar komen op korte termijn, lopen ouderen vast in wat ze zelf nog kunnen. Daardoor vallen ze dan tussen wal en schip. Ze zijn ‘te goed’ voor het wonen in een verpleeghuis maar in het eigen huis redden ze het ook niet meer.

Zorgbestuurders hebben al gezegd dat de enige oplossing nog is om twee mensen per verpleeghuiskamer te laten bewonen. Dat is voor de Seniorencoalitie onacceptabel. Dit staat haaks op de wens om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven wonen in welke vorm dan ook.

Brief Seniorencoalitie aan Tweede Kamer

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. 

AANMELDEN

Bouwhelm, werkhandschoen op een muur voor in aanbouw zijnde appartementen