15 december 2021

Boosterprik kan al drie maanden na laatste vaccinatie

Om voor een boosterprik in aanmerking te komen is het niet langer nodig om te wachten tot zes maanden na de laatste vaccinatie (of nadat u corona heeft gehad). Vanaf nu kan iedereen na drie maanden al een afspraak maken.

Dat is vooral goed nieuws voor de 60- tot 65-plussers die zijn gevaccineerd met AstraZeneca. Zij hebben relatief laat hun tweede vaccinatie gehad, doordat er een lange periode zat tussen de eerste en tweede prik.

Een groot deel van deze groep zou pas in de loop van januari een afspraak kunnen maken. Nu de booster kan worden gezet na drie maanden, kunnen zij nu dus ook nog deze maand een afspraak maken.

Overbelast

Het is, vooral sinds de persconferentie van gisteravond, vrijwel onmogelijk om telefonisch een afspraak te maken. De telefoonlijnen van de GGD zijn overbelast.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de GGD’en roepen op om zoveel mogelijk online een afspraak te maken, zodat de telefoonlijnen beschikbaar blijven voor mensen die dat echt niet kunnen.

Handleiding

Om mensen te helpen die niet zo digitaal vaardig zijn toch online een afspraak te maken, heeft het ministerie van VWS een handleiding gemaakt. Die vindt u onder onderstaande knop.  

Handleiding online afspraak maken


Meer informatie over de boosterprik

Lees hier meer over de boosterprik op onze Raad & Daad pagina

Enquête Boosterprik

De boosterprikcampagne begint op stoom te komen. Vanuit ANBO zijn wij benieuwd wat uw ervaringen zijn, onder meer met het maken van een afspraak voor de boosterprik. Zou u daarvoor een korte vragenlijst willen invullen? Het kost u minder dan drie minuten van uw tijd.

Naar de vragenlijst

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Boosterprik kan al drie maanden na laatste vaccinatie