22 november 2021

Boosterprik-afspraak maken kan nu ook zonder brief

Iedereen die in 1936 of eerder is geboren, kan telefonisch een afspraak maken voor de boosterprik. Het is niet nodig om te wachten op de brief met een uitnodiging van het RIVM.

Als u een afspraak wilt maken, kunt u bellen met het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer via 0800-7070. Dat kan elke dag tussen 08.00 en 20.00 uur. Door de drukte kan er wel een wachttijd zijn.

De afgelopen dagen was er vertraging bij PostNL in de bezorging van de uitnodigingsbrieven. Omdat de GGD’en willen voorkomen dat er vertraging komt in het geven van de boosterprik, kan er nu ook zonder brief een afspraak worden gemaakt.

Controle op geboortejaar

Let wel: dit geldt nu alleen nog voor mensen die in 1936 of daarvoor zijn geboren. De GGD controleert alle ingeplande afspraken op geboortejaar. Als u te vroeg een afspraak maakt, wordt deze geannuleerd of u komt op de vaccinatielocatie niet door de controle.

U kunt bij het maken van de afspraak voor de boosterprik ook direct voor uw partner een afspraak maken, mits deze 60 jaar of ouder is. Wel geldt, net als voor u, dat uw partner de laatste coronavaccinatie of positieve testuitslag minimaal een half jaar geleden moet hebben gekregen.

Wilt u meer lezen over de vaccinatiecampagne? Klik dan op de knop hieronder voor de site van de Rijksoverheid.

Meer informatie boosterprikcampagne

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Boosterprik-afspraak maken kan nu ook zonder brief