05 april 2020

Bloemenactie om 150.000 ouderen een hart onder de riem te steken

Rapper Ali B, de sierteeltindustrie en ANBO gaan ouderen die zelfstandig wonen en door het coronavirus veel alleen zijn, een hart onder de riem steken. Samen met veel thuiszorgorganisaties gaan we er voor zorgen dat er op Goede Vrijdag bij 150.000 ouderen een mooie bos bloemen wordt bezorgd. En De Telegraaf doet verslag.

Ali B vindt dat ouderen het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Zij vormen immers een grote risicogroep en zijn door het coronavirus veel alleen thuis. Omdat bezoek aan ouderen beperkt moet worden, is het contact helaas ook beperkter. “Eenzaamheid is nog nooit zo dichtbij gekomen,” volgens Ali. “Nu is het je moeder. Of de buurvrouw. Daarom wilde ik graag iets doen om ouderen tijdens Pasen te laten weten dat we ze niet vergeten. De sierteeltindustrie was meteen enthousiast. De bloemenbranche heeft het op dit moment zwaar, maar wilde toch graag mee doen. Ik had maar vijf minuten nodig om ze te overtuigen.”

Beperk bezoek, maar hou contact

Ook minister Hugo de Jonge van VWS is blij met deze actie: “Wij zeggen: beperk het bezoek aan oudere mensen, maar hou het contact. Dit is een fantastische actie om te zorgen dat we als samenleving dat contact houden.”

Liane den Haan van ANBO: “We hadden al contact met Ali B voor onze actie om met zoveel mogelijk mensen een persoonlijke videoboodschap te maken om ouderen een hart onder de riem te steken. Toen hij ons voor deze actie benaderde, zeiden we meteen ‘ja’. Want hoe mooi is dat we zoveel ouderen met Pasen een mooi boeket bloemen kunnen geven! We werken samen met thuiszorgorganisaties in Nederland om ervoor te zorgen dat die ouderen die zelfstandig wonen en veel alleen zijn, een welgemeend bloemetje krijgen.”

Inspiratie voor anderen

Liane den Haan: “We realiseren ons dat we met deze actie niet alle ouderen in Nederland een bos bloemen kunnen geven. Daarom blijven we ook door gaan met onze andere activiteiten om ouderen in deze lastige tijd te steunen: met onze telefoonlijn die zeven dagen per week van 9 tot 21 uur open is. En met onze online activiteiten waarmee we mensen wat afleiding willen bezorgen. Daarnaast hopen we dat we andere mensen met deze actie inspireren om ook voor iemand die alleen thuis is een bos bloemen te kopen of die te laten bezorgen.”

Klik hier voor een artikel over deze actie in De Telegraaf

Bloemenactie met Liane
Click outside of the modal to close it
Naar overzicht
Bloemenactie met Ali B en minister Hugo de Jonge
Gezondheid