04 december 2018

Bij ANBO vindt u wél de verzekering die bij u past

De periode voor het overstappen van zorgverzekering is weer begonnen. Dit kost vaak hoofdbrekens: welke verzekering is het beste is? Is het verstandig om over te stappen? Veel mensen vinden het een puzzel, zeker omdat er veel mogelijkheden aangeboden worden. En dan zijn er ook nog veel partijen die een collectieve verzekering met korting aanbieden. Dit alles bij elkaar maakt vergelijken lastig en tijdrovend.

Behoeften staan centraal

Het programma Radar verdiepte zich op 3 december in collectieve zorgverzekeringen en liet zien dat een collectief niet altijd goedkoper hoeft te zijn. De berichtgeving was nogal negatief getint over het aanbod van collectieve verzekeringen. Maar de ene collectiviteit is de andere niet. ANBO biedt als enige in Nederland meerdere collectieve verzekeringen aan en is daarmee de grootste onafhankelijke collectiviteit. Er wordt gekeken naar de persoonlijke situatie en wensen en op basis daarvan krijgen mensen advies. Dit kan ook betekenen da wanneer mensen tevreden zijn met hun huidige verzekeraar, ze niet hoeven over te stappen maar wel een korting kunnen krijgen. "Bij ANBO gaat het er dus in eerste instantie om dat de leden de verzekering kiezen die bij ze past, dat de polisinhoud, al dan niet met een aanvullende verzekering aansluit bij de behoeften", aldus Liane den Haan. "De korting is mooi meegenomen."

ANBO is de grootste onafhankelijke aanbieder

ANBO heeft voor de leden een speciale dienst ontwikkeld die het vergelijken van zorgverzekeringen heel makkelijk maakt: de ANBO Zorgvergelijker. Leden kunnen op basis van een persoonlijk advies de verzekering kiezen die bij ze past. De Zorgvergelijker gaat in op wat de persoonlijke wensen zijn en laat vervolgens zien wat de mogelijkheden zijn en voor welke premie. Ook gaat de Zorgvergelijker in op de vraag of een aanvullende verzekering wel noodzakelijk is en zo ja welke verzekering dan het beste past. En vervolgens heeft ANBO afspraken gemaakt met 12 zorgverzekeraars voor het verkrijgen van kortingen op de premie. Dit waarborgt onafhankelijke keuze, maatwerk en een eerlijke korting.

Klik hier voor meer info over het ANBO Zorgcollectief

Bekijk hier uw voordeel of ga naar de ANBO Zorgvergelijker

Geld en stethoscoop
Gezondheid