4 juli 2024

Bewoners Gelderland voelen zich veiliger met slimme sensoren

In de provincie Gelderland zijn bijna 3000 woningen voorzien van slimme sensoren. Die geven bij noodsituaties een signaal aan naasten van de bewoner. Uit recent onderzoek blijkt dat 84% van de bewoners (heel) tevreden is met deze oplossing.

Na een kennismakingsgesprek met de bewoner en naasten (familie/buren) zijn slimme sensoren in huis geplaatst. Deze sensoren houden een oogje in het zeil en waarschuwen naasten van de bewoner in geval van nood. Bijvoorbeeld bij een val, inbraak of brand. De combinatie van technologie en inzet van vertrouwde naasten vergroot het veiligheidsgevoel en het welzijn van zowel ouderen als hun families. Dit blijkt uit de evaluatie, die is uitgevoerd door Evaluatiebureau Publieke Gezondheid in opdracht van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG).

Valincidenten

Maar liefst 84% van de deelnemers geeft aan (heel) tevreden te zijn met de oplossing van slimme sensoren. Ze voelen zich veiliger tegen vallen, inbraak en brand. Bovendien geeft 62% aan langer thuis te kunnen blijven wonen dankzij deze oplossing. Met name met betrekking tot valincidenten geeft het bij 71% een verhoogd veiligheidsgevoel. Met name omdat deelnemers weten dat er snel hulp kan komen vanuit naasten in de buurt. Na de gratis proefperiode konden deelnemers aangeven of ze de dienst zelf wilden voortzetten. Van de deelnemers heeft 73% dit gedaan.

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. 

AANMELDEN

ANBO | Slimme sensoren