16 maart 2017

Belastingtips van ANBO: Deel 4

Laat geen geld liggen en bekijk onze tips om te kijken of u hiermee belastingvoordeel kunt halen! De hele week geeft ANBO's belastingexpert Alex van Scherpenzeel tips voor uw aangifte inkomstenbelasting. Net als de Belastingdienst kunnen we het niet leuker maken, wel makkelijker.

Tip 7: En/of rekening

Hebt u met (een van) uw kind(eren) een en/of rekening? Geef dan bij de inkomsten uit sparen en beleggen alleen uw deel van het saldo op. Van Scherpenzeel licht toe: "Uw deel van de rekening is uw geld dat u zelf hebt gestort of dat de SVB of uw pensioenfonds voor u daarop heeft gestort. Alleen uw deel van de rekening is voor uw aangifte van belang. Als u ook het deel van uw kind opgeeft, zou u teveel belasting kunnen gaan betalen."

 

 

Tip 8: Controleer uw WOZ-waarde

Het is raadzaam om op de vooraf ingevulde aangifte de WOZ-waarde te controleren. "Zeker als u bezwaar hebt gemaakt", legt Van Scherpenzeel uit. "Want voor de aangifte 2016 geldt de WOZ-waarde zoals de gemeente die per 1 januari 2015 heeft bepaald. Als de WOZ-waarde is gedaald, bijvoorbeeld omdat u bezwaar hebt gemaakt, moet u nakijken of de Belastingdienst inderdaad van die lagere waarde is uitgegaan. Anders betaalt u ten onrechte meer belasting."

 

 

Laat een expert meekijken

Wilt u zeker weten dat u geen geld misloopt of fouten maakt? Schakel dan de ANBO Belastingservice in. Onze goed opgeleide vrijwilligers komen bij u thuis en helpen u bij het invullen van de aangifte. Bekijk hier de voorwaarden. Om een afspraak te maken met een belastinginvuller bij u in de buurt kunt u bellen met onze ANBO Ledenservice : 03 48 – 46 66 90. Bereikbaar op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur.