1 mei 2017

Belastingaangifte 2016 ingediend? Iets vergeten of een fout gemaakt?

Gisteren was de laatste dag dat u belastingaangifte kon doen, maar wat als u na het indienen van de aangifte erachter komt dat u iets bent vergeten? Of een fout heeft gemaakt? U heeft bijvoorbeeld een verkeerd bedrag ingevuld of bent vergeten een aftrekpost op te voeren. Directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO legt uit dat u zich dan geen zorgen hoeft te maken: "U kunt de ingediende aangifte altijd corrigeren. De Belastingdienst gaat namelijk uit van de laatst ingediende aangifte. Via de online aangifte in Mijn Belastingdienst kiest u voor Inkomstenbelasting, 2016 en dan ik wil mijn aangifte wijzigen. U wijzigt de fout of u vult de vergeten gegevens aan en stuurt de aangifte opnieuw in."

Aangifte van 5 jaar geleden ook nog veranderen 

Dit geldt overigens niet alleen voor 2016, maar u kunt ook de aangiften van eerdere jaren corrigeren als het nodig is. Den Haan: "U kunt zelfs wijzigingen aanbrengen tot vijf geleden, dus tot 2012. Er is dan wel een aantal zaken waar u op moet letten."

Hier moet u op letten

  • U hebt uw (online) aangifte ingevuld en verstuurd maar nog geen aanslag ontvangen. Hiervoor geldt hetzelfde als bij de aangifte 2016 is beschreven.
  • U hebt uw (online) aangifte verstuurd en een voorlopige aanslag ontvangen. Open uw aangifte en wijzig uw gegevens. Verstuur uw aangifte opnieuw. Nadat de Belastingdienst uw aangifte heeft behandeld, ontvangt u een nieuwe voorlopige aanslag.
  • U hebt uw (online) aangifte verstuurd en een definitieve aanslag ontvangen.

U kunt 2 dingen doen:
- U opent uw aangifte, wijzigt uw gegevens en verstuurt uw aangifte opnieuw.
- U maakt bezwaar tegen de aanslag.

Kijk op www.anboraadendaad.nl voor meer informatie over belastingen.