ANBO nieuws uit 2016

31 december 2016
Gezondheid

ANBO-onderzoek: Senioren kiezen liever zélf, ook als het meer kost

Zelfstandigheid en vrije keuze zijn belangrijker dan geld. Dat is de opvallende conclusie uit onderzoek van ANBO, zoals vandaag ook te lezen is in De Telegraaf.
Lees meer
30 december 2016
Gezondheid

Nog 1,5 dag om van zorgverzekeraar te wisselen

Nu het eind van het jaar écht in zicht is, is er nog kort de tijd om van zorgverzekeraar en/of van pakket te veranderen.
Lees meer
29 december 2016
Gezondheid

'Zorgen voor een ouder én je kinderen is zwaar'

Zorg voor een ander is niet meer vrijblijvend, de overheid rekent er tegenwoordig op dat familie, vrienden en zelfs buren een steentje bijdragen. In ANBO Magazine #8 een drie portretten. Vandaag het verhaal van Caroline van der Kooij.
Lees meer
28 december 2016
Wonen

Niet alleen onderhoud, ook aanpassing is nodig

Woningcorporaties steken na jaren van uitgesteld onderhoud honderden miljoenen euro's extra in onderhoud en verbetering van sociale huurwoningen.
Lees meer
28 december 2016
Gezondheid

'Koken kan niet meer, maar ze schilt nog wel de aardappels'

Zorg voor een ander is niet meer vanzelfsprekend, de overheid rekent er tegenwoordig op dat familie, vrienden en zelf buren een steentje bijdragen. In ANBO Magazine #8 drie portretten. Vandaag het verhaal van Melchior Verschoor.
Lees meer
27 december 2016
Gezondheid

Opinie: Collectiviteit moet zorg verbeteren

Groot onderzoek van minister Schippers laat zien dat er binnen de vele collectiviteiten nog te weinig aan zorgverbetering gedaan wordt, terwijl ze daar wel voor bedoeld zijn.
Lees meer
27 december 2016
Gezondheid

'Soms ben ik er niet. Dat vindt ze niet leuk'

Zorg voor een ander is niet meer vanzelfsprekend, de overheid rekent er tegenwoordig op dat familie, vrienden en zelf buren een steentje bijdragen. In ANBO Magazine #8 een drie portretten.
Lees meer
23 december 2016
Gezondheid

ANBO helpt 107 gezinnen hun zorgen een beetje te vergeten

Medewerkers en vrijwilligers delen vandaag en morgen kerstpakketten uitEen kerst zonder zorgen. Dat gunnen we iedereen. Maar niet iedereen kan zijn zorgen vergeten tijdens de feestdagen.
Lees meer
21 december 2016
Gezondheid

Personeelsnorm voor alle verpleeghuizen praktisch niet haalbaar

De Kwaliteitsraad van het Zorginstituut concludeert dat het praktisch onmogelijk is om een algemene personeelsnorm te ontwikkelen die toepasbaar is voor alle 2300 verpleeghuizen. Dat meldt de NOS.
Lees meer
21 december 2016
Gezondheid

Oudere betaalt te vaak meer premie

Verschillende zorgverzekeraars hanteren een leeftijdsafhankelijke premie bij één of meer van hun aanvullende verzekeringen. Dat meldt de Consumentenbond woensdag.
Lees meer
20 december 2016
Gezondheid

Ruim 100 aanmeldingen kerstactie

Binnen twee dagen zijn er meer dan 100 aanmeldingen binnengekomen voor de kerstpakkettenactie.
Lees meer
20 december 2016
Gezondheid

Mantelzorgsenior loopt extra risico op overbelasting

Maar liefst een op de vier jonge senioren (50- tot 60-jarigen) maken zich zorgen over hoe zij in de toekomst mantelzorg moeten verlenen.
Lees meer