19 mei 2022

Anders wonen voor senioren: dit kan er allemaal

Ouderen gaan allang niet meer allemaal van woonhuis naar appartement naar verpleeg- of verzorgingshuis. Gelukkig zijn er inmiddels heel veel nieuwe soorten woningen voor senioren. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gehoord van een kangoeroewoning, een fokus-woning of een Knarrenhof? U vindt ze allemaal in een catalogus van ZorgSaamWonen.

In de catalogus staan zes typen woonvormen: mantelzorgwoning, kleinschalig wonen, woongroep, woongemeenschap, modern hofje en wooncomplex. Er staat uitgelegd wat het is en er staan voorbeelden bij. Op steeds meer plaatsen komen initiatieven voor nieuwe woonvormen van de grond.

Traplopen

ANBO is blij met al deze verschillende woonvormen. Want zo veel mensen, zo veel wensen. Lang niet iedereen wil naar een appartement als bijvoorbeeld traplopen niet meer gaat.

Een geschikte woning is een belangrijke voorwaarde om lang en gelukkig te leven. Het is goed voor het welzijn van mensen. En mensen die gelukkig zijn, hebben minder snel zorg nodig, zo hebben allerlei onderzoeken inmiddels wel laten zien. En wie wil dat nou niet: tot op hoge leeftijd vitaal en gezond blijven.

Inspiratie

Wilt u wat inspiratie over hoe u straks zou kunnen wonen? Lees dan de Catalogus woonvormen voor senioren van ZorgSaamWonen.

Naar de catalogus

 

Ons laatste nieuws en voordeel in uw mailbox?

Klik op onderstaande button en kies welke nieuwsbrief u wilt ontvangen. 

AANMELDEN

Anders wonen voor senioren: dit kan er allemaal